(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Masová sekaná ala "Ital"
Potřebné ingredience
400 gramů hovězího mletého, 2 hrsti sušených hříbků, 2 staré rohlíky, 2 vajíčka , 100-150 gramů mortadelly, 1 malá cibulka, 1 hrst čerstvé petrželky, nebo tak 3 lžičky sušené, 1,5 lžičky soli.
prshut, strouhanka a olej
Postup přípravy
Rohlíky natrháme na kusy a namočíme do mléka, stejně tak houby ty ale do vody. Maso dáme do mísy, nakrájíme na drobno cibulku, přidáme na jemno nakrájenou mortadellu(kupuju 200 gramové balení drůbeží z Lidlu- stejně tak i prshut), pak 2 vajíčka, vyždímáme rohlíky a pokrájíme, stejně tak houby, osolíme a přidáme petrželku , vše dobře promísíme.
Srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou a rozložíme prshut, nandáme směs a pořádně rozložíme a umačkáme ve formě, přehneme prshut a dáme péct, cca 45 minut při 180 stupních.
Podáváme s bramborem, kaší, hranolkama.
Je to výborná obměna sekané.
Omlouvám se za fotky s prshutem,a le tentokrát byl dovezený s Itálie a nebyl dostatečně dlouhý.
Srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou a rozložíme prshut, nandáme směs a pořádně rozložíme a umačkáme ve formě, přehneme prshut a dáme péct, cca 45 minut při 180 stupních.
Podáváme s bramborem, kaší, hranolkama.
Je to výborná obměna sekané.
Omlouvám se za fotky s prshutem,a le tentokrát byl dovezený s Itálie a nebyl dostatečně dlouhý.
vysypaná a vyložená forma
nevypadá to moc vábně ale je to naprosto výbornéééé
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé